Managed hosting door True

Ericsson koopt mobiele divisie Nortel

 

Telecomfabrikant Ericsson koopt een groot deel van de mobiele netwerktak van de noodlijdende netwerkleverancier Nortel. Daartoe hebben de twee bedrijven overeenstemming bereikt. De Zweedse telefoonmaker betaalt 1,13 miljard dollar voor de cmda- en lte-activiteiten, die verkocht werden na een veiling. Ook Nokia Siemens Networks (NSN), investeringsmaatschappij Matlin Patterson en Research in Motion (RIM) hadden interesse in de mobielenetwerktak. 2500 werknemers van de divisie kunnen solliciteren op een baan bij Ericsson.

Cdma is een standaard voor mobiele telefonie die voornamelijk in Noord-Amerika veel wordt gebruikt. Naar eigen zeggen is Nortel de op een na grootste leverancier van cdma-infrastructuren in de wereld. Lte (long-term evolution) is een mobielebreedbandtechnologie die nu nog in de kinderschoenen staat, maar waarin Nortel flink heeft geïnvesteerd. Het bedrijf nam de afgelopen maanden succesvolle proeven met het opzetten en in stand houden van lte-verbindingen vanuit voortrazende auto's.

Ontmanteling

Het in surseance verkerende Nortel zoekt al enige tijd naar kopers voor al zijn bedrijfsonderdelen. Het besluit tot ontmanteling van het bedrijf is ingegeven door de slechte financiële situatie van Nortel. In 2008 boekten de Canadezen een nettoverlies van 4,6 miljard euro, een verzesvoudiging van het verlies van het jaar daarvoor. Momenteel werken ongeveer 30.000 mensen bij het bedrijf.

Half juli 2009 werd bekend dat Nortel zijn zakelijke dienstverleningsdivisie Enterprise Solutions verkoopt aan Avaya. Na de veiling van 24 juli bestaat Nortel nog uit de divisie Carrier Networks (alleen de gsm- en umts-activiteiten en niet de cdma- en lte-activiteiten), Metro Ethernet Networks en Global Services. Deze onderdelen hoopt de fabrikant voor oktober 2009 ook van de hand te doen. Bovendien zijn de Canadezen voor een kleine meerderheid eigenaar van joint venture LG-Nortel. Nortel wil af van zijn aandeel in deze telecomhardwareleverancier. Al in februari 2009 verkocht Nortel zijn applicatie delivery divisie aan het Israëlische bedrijf Radware.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3003680). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.