Managed hosting door True

Nieuw SAN voor VU Amsterdam

 

In een samenwerking tussen HP, Scholten Awater en Proact is voor de Vrije Universiteit te Amsterdam (VU) een LeftHand storage area network (san) gerealiseerd. Deze op IP-gebaseerde infrastructuur vergroot de schaalbaarheid van de dataopslag voor de VU en verzekert betere beschikbaarheid daarvan, aldus de implementatiepartners.

Bovendien verzekert de universiteit zich met de implementatie van deze nieuwe infrastructuur van automatische uitwijkmogelijkheden om de data in geval van calamiteiten toch te kunnen benaderen. Daarnaast zegt de VU met de komst van de nieuwe Lefthand-omgeving in staat adequater te handelen op veranderende behoeften van de organisatie.

Het gaat om een HP Lefthand P4500 storage-oplossing die de VU nu in gebruik heeft. Deze heeft een capaciteit van 600 terabyte bruto en is uit te breiden naar 1.2 petabyte. De capaciteit wordt gebruikt voor een veelheid aan toepassingen. Bijvoorbeeld Microsoft Exchange (28.000 mailboxen), VMware, file serving, diverse databases en back-up-to-disk. Het HP Lefthand-systeem bestaat uit 63 zogeheten opslag-nodes met een mix van sas- en sata-schijven.

HP is leverancier van het systeem. Scholten Awater, als zogeheten mantelcontracthouder, heeft de HP LeftHand-systemen geïmplementeerd. Proact heeft de VU geadviseerd over de architectuur en ondersteund bij de implementatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3003267). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×