Managed hosting door True

EMC biedt meer dan NetApp voor Data Domain

 

Opslagleverancier EMC wil branchegenoot en deduplicatiespecialist Data Domain overnemen. Eerder gaf NetApp te kennen Data Domain te willen kopen voor 1,5 miljard dollar. EMC biedt nu echter 1,8 miljard dollar voor de Californische leverancier. Dat is ongeveer twintig procent hoger dan die van NetApp.

Data Domain levert oplossingen voor disk- en netwerkgebaseerde dataprotectie, in plaats van tape-infrastructuur. Het wordt door grote en kleine bedrijven ingezet om de kosten voor back-up verlagen en data recovery te vergemakkelijken. Bovendien is Data Domain transparant te integreren in bestaande back-upinfrastructuren.

Data Domain omschrijft zichzelf als fabrikant van enterprise protection storage systemen. Het levert een apparaat voor back-up to disk waarbij op block niveau deduplicatie wordt gedaan. Een technologie waarbij dubbele blocken slechts eenmalig worden opgeslagen met als resultaat een enorme compressie factor tot wel vijftig keer, waardoor de prijs van backup to disk gelijk aan tape is geworden. Hoge snelheid, redundantie en replicatie zijn enkele kenmerken van de Data Domain Restorer appliances.

Volgens de website van de Nederlandse opslagreseller Databasement heeft Data Domain zich inmiddels ontwikkeld tot de nummer één technologie, waar het gaat om het bouwen van betrouwbare, efficiënte en kosteneffectieve architecturen ten behoeve van dataprotectie.

In Nederland werkt Data Domain vanuit Hoofddorp met drie medewerkers, aldus de website van itdirectory.nl. NetApp heeft een kantoor in Schiphol-Rijk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2960174). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.