Managed hosting door True

Oracle en EMC blijven partners na overname Sun

 

De overname van Sun door Oracle heeft geen gevolgen voor de samenwerking van EMC met de middlewareleverancier. Sun levert concurrerende opslagproducten, maar EMC-ceo Joe Tucci verwacht dat de samenwerking met Oracle goed blijft. Hij zei dat diverse grote ict-leveranciers, waaronder Oracle, op zoek zijn naar overnamekandidaten om hun softwareportfolio uit te breiden. Volgens hem werd de opensourceleverancier gekocht om het interessante softwareportfolio. Met name Java is interessant voor de middlewareleverancier.

Klanten van EMC, die Oracle databases gebruiken, blijven gewoon bij de storageleverancier, verwacht Vmware-ceo Paul Maritz. Hij was niet onder de indruk over de overname van Virtual Iron door Oracle. "Drie jaar gelden leverde Virtual Iron hoogstaande software, maar begon het bedrijf achter te lopen. Oracle loopt achter ons aan en pakt de kruimels op. Met VMware vSphere houden wij een voorspong."

Joe Tucci, ceo van EMC, denkt dat Oracle Sun kocht om het interessante softwareportfolio. Hij zei dit tijdens een vraaggesprek met de vakpers op EMC World 2009. 'Ik ben er van overtuigd dat Oracle Sun heeft kocht om het softwareportfolio, waar Java deel van uitmaakt.' Ook lijkt het erop dat Oracle er op uit is om Solaris aan zijn portfolio toe te voegen, aldus Tucci.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2953257). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.