Managed hosting door True

Veel interesse in Nortel-divisies

 

Zowel Nokia Siemens Networks als Avaya en Siemens Enterprise Communications zijn geïnteresseerd in onderdelen van de noodlijdende netwerkleveranciers Nortel. Dat bedrijf zoekt een oplossing voor zijn nijpende financiële situatie.

Netwerkleverancier Nokia Siemens Networks heeft een bod uitgebracht op delen van zijn noodlijdende branchegenoot Nortel. Ook Avaya en Siemens Enterprise Communications tonen interesse in bedrijfsonderdelen. Laatstgenoemde staat geheel los van van Nokia Siemens.

Nokia Siemens is geïnteresseerd in de divisie die telefoonsystemen levert aan aanbieders van vaste en mobiele telefonie. Daarmee zou de Fins-Duitse joint venture in één klap zijn aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt vergroten. Daar zijn de concurrenten AT&T en Verizon momenteel heer en meester. Siemens had de Nortel-divisie om die reden enkele jaren geleden ook al op het oog, maar besloot toen uiteindelijk tot samenwerking met Nokia.

Avaya en Siemens Enterprise Communication hebben elk een bod uitgebracht op het Nortel-onderdeel dat telefoonsystemen verkoopt aan zakelijke klanten. Het is onbekend om hoeveel geld het bij de biedingen draait.

Zwaar weer

Nortel verkeert in zwaar weer en moest eerder dit jaar uitstel van betaling aanvragen, onder andere voor zijn activiteiten in Noord-Amerika en Europa. Het bedrijf ontsloeg in een jaar tijd ongeveer 2500 medewerkers om zich tegen het slechte tij te weren. In 2008 boekten de Canadezen een nettoverlies van 4,6 miljard euro, een verzesvoudiging ten opzichte van het jaar daarvoor.

Bovendien onderzoekt de Canadese onderneming om bepaalde onderdelen te verkopen. Een investeringsmaatschappij maakte half maart 2009 een plan bekend waarmee delen van Nortel en Motorola zouden worden samengevoegd tot een nieuwe mobieltjesfabrikant. De investeerder zoekt nog steeds andere geldschieters.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2922700). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.