Managed hosting door True

Alliander kiest voor I-Real voor gasmetingen

 

Meetbedrijf I-Real gaat de gasmetingen verzorgen voor energienetwerkbeheerder Alliander. Het meetbedrijf gaat ervoor zorgen dat de data over gasmetingen vijf minuten na het hele uur bij Stichting Energy Data Service Nederland (ESDN) komen. De meters worden met gprs uitgelezen.

Energienetwerkbeheerder Alliander heeft een overeenkomst gesloten met meetbedrijf I-Real. Het bedrijf is gecontracteerd om de gegevens over het gasverbruik van zakelijke gebruikers van Alliander binnen vijf minuten na het hele uur aan te leveren bij de Stichting Energy Data Service Nederland (ESDN). De netwerkbeheerder is dat verplicht.

I-Real gebruikt zijn toepassing RealM2M. Dit platform wordt al gebruikt bij rioolgemalen of verkeerslichten. De toepassing leest elk uur de meters van grootgebruikers uit. Via een gprs-verbinding worden de gegevens doorgestuurd naar I-Real, die de gegevens vervolgens bewerkt. "Dat gebeurt automatisch", vertelt directeur Eric Heersink. "Er wordt een validatieslag gedaan, waarbij we kijken of er bijvoorbeeld geen gekke hoeveelheden tussen de getallen zitten." Daarna wordt de data doorgestuurd naar ESDN.

De twee bedrijven gaan er vanuit dat er overal gprs-dekking is. "Je kunt werken met antenne-versterking", zegt Heersink. Het meetbedrijf is niet verantwoordelijk voor de meters en de dekking. Daartoe heeft de netwerkbeheerder contracten afgesloten met andere leveranciers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2920042). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×