Managed hosting door True

Cisco komt met datacenterstrategie

 

Datacenter

Netwerkleverancier Cisco presenteert maandag 16 maart 2009 samen met enkele technologiepartners zijn Unified Computing-strategie. De hardwarefabrikant wil complete systemen voor datacenters leveren. Onder andere Cisco's bladeserverstrategie wordt nader toegelicht.

John Chambers, ceo van Cisco en enkele senior executives van verschillende partners als VMware, EMC en Microsoft vertellen maandag 16 maart 2009 meer over de Unified Computng-strategie en de 'evolutie van het datacenter'. Begin 2009 werd bekend dat Cisco plannen heeft de bladeservermarkt te betreden. Dat is traditioneel het terrein van HP, IBM, Dell en enkele andere leveranciers. Het bladeservertraject van Cisco heeft de codenaam California. De bladeservers hebben een ingebouwde virtuele switch.

Padmasree Warrior, de cto van Cisco, schreef eerder op haar blog dat Cisco een technologie ontwikkelt onder de naam Unified Computing. Dat is een complete datacenterarchitectuur met servertechnologie. Hiermee wil Cisco zich ontwikkelen tot speler in de markt voor datacenters. Onlangs werden nieuwe Cisco storageproducten als onderdeel van deze strategie gelanceerd.

Naar verwachting zullen meer grote partners meedoen met Cisco's Unified Computing, zoals SAP en Oracle. Ook storageleveranciers schijnen interesse te hebben. Naast EMC zijn dat Dell, NetApp en Emulex.

Samenwerking

Cisco gaat met Unfied Computing de strijd aan met andere samenwerkingsverbanden die gecombineerde oplossingen voor datacenters bieden. IBM werkt samen met Juniper in het Project Stratus. HP combineert zijn bladeservers met de netwerkoplossingen van ProCurve. Ook Brocade, dat Foundry Networks over heeft genomen, heeft plannen om meer marktaandeel te pakken op dit terrein - waarop Cisco zich nu ook begeeft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2898572). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Reacties

"HP combineert zijn blade servers met de netwerkoplossingen van ProCurve". Procurve heeft geen bladeswitches, de standaard bladeswitches zijn Nortel devices.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.