Managed hosting door True

Gigaset verkoopt breedbandtak aan Sagem

 

Gigaset router

Alle activiteiten die DECT-telefoonfabrikant Gigaset onderneemt op het gebied van breedbandtechniek, worden overgenomen door de Franse branchegenoot Sagem.

Gigaset Communications verkoopt zijn breedbandactiviteiten aan branchegenoot Sagem Communications. Gigaset is voornamelijk bekend als leverancier van DECT-toestellen voor draadloze telefonie, maar produceert ook breedbandapparatuur. Het is onbekend welk bedrag met de verkoop is gemoeid.

De breedbandtak van Gigaset houdt zich ondermeer bezig met de productie van routers, gateways en zendapparatuur voor WiMAX-netwerken. Het onderdeel is verantwoordelijk voor ongeveer vijftien procent van de totale omzet van de onderneming. Het bedrijf wil zich meer richten op zijn kernproducten voor telefonie, zoals de DECT-telefoons, VoIP-toestellen en digitale set-top-boxen.

Aanvulling

Voor het Franse Sagem zijn de breedbandproducten van Gigaset een goede aanvulling op het bestaande portfolio. Het bedrijf heeft een omzet van bijna 1,3 miljard euro en ongeveer 6.500 werknemers.

Gigaset is eigendom van de Duitse investeringsmaatschappij Arques Industries. Die nam de onderneming in augustus 2008 over van hardwareleverancier Siemens. Het bedrijf verkoopt zijn producten echter nog steeds onder de naam Siemens Gigaset. Het Nederlandse kantoor hiervan zit in Zoetermeer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2887646). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×