Managed hosting door True

Nortel verkoopt bedrijfsonderdelen aan Radware

 

Netwerkleverancier Nortel verkoopt zijn divisie voor application delivery aan branchegenoot Radware, maar blijft de betreffende producten zelf wel onder eigen merknaam verkopen. Het noodlijdende bedrijf beschouwt de producten niet meer als kernactiviteit en verkoopt ze vanwege een financiële herstructurering.

De Canadese telecom- en netwerkleverancier Nortel draagt een deel van zijn diensten over aan de branchegenoot Radware uit Israël. De noodlijdende Canadezen verkopen hun application delivery divisie voor een niet nader gespecificeerd bedrag. Volgens onbevestigde bronnen gaat het om ruim 17,6 miljoen Canadese dollars (ongeveer elf miljoen euro).

Hoewel het eigendom van de producten wordt overgedragen aan Radware, blijft Nortel ze verkopen en promoten via een zogenaamde OEM-constructie. Voor eindgebruikers lijkt het bij zo'n constructie alsof de producten nog van Nortel zijn.

Uitstel van betaling

Het bewuste bedrijfsonderdeel werd in oktober van het jaar 2000 door Nortel aangekocht van Alteon Websystems. Producten van de divisie stellen gebruikers in staat al hun bedrijfskritische toepassingen snel, veilig en zonder onderbreking beschikbaar te hebben vanaf verschillende locaties. De voormalige Alteon-divisie valt niet in de kernactiviteiten van Nortel en wordt daarom verkocht.

De verkoop van de productdivisie is waarschijnlijk ingegeven door de slechte financiële situatie bij Nortel. In januari verleende de rechtbank uitstel van betaling, waarmee de onderneming hoopt op meer ademruimte bij het betalen van rekeningen aan schuldeisers, meer aandacht voor herstructurering en een vernauwing van de bedrijfsstrategie. Kort daarna werden externe bewindvoerders aangesteld, die aan Computable meldden dat het bij Nortel Nederland 'business as usual' is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2877104). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Goeiedag zeg, een bedrijf dat ze in 2000 voor $7.8Billion kochten er nu nog maar 11m voor terug krijgen. En veel omzet heeft het ze niet gegeven in die 8 jaar. Geen wonder dat deze jongens falliet gaan.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.