Managed hosting door True

Philips en Imec verlengen samenwerking

 

Elektronicareus Philips heeft met het Leuvense onderzoekscentrum Imec een nieuwe overeenkomst gesloten om halfgeleiderprocessen te ontwikkelen.

Philips en Imec, het Leuvense onderzoekscentrum voor nano-elektronica, hebben een overeenkomst gesloten die Philips tot eind 2008 toegang verleent tot de researchfaciliteiten en de expertise van Imec. Philips gaat samenwerken met Imec voor het onderzoek naar gespecialiseerde halfgeleiderprocessen en de ontwikkeling van geavanceerde cmos-technologie.
 
De overeenkomst loopt over een periode van vijf jaar en vervangt een bestaande overeenkomst die medio 2005 zou aflopen. Door de vroegere samenwerking van Philips met Imec konden al diverse nieuwe procestechnologieën overgeheveld worden naar de Philips chipsfabrieken in East Fishkill (Verenigde Staten), Nijmegen (Nederland) en Hazel Grove (Verenigd Koninkrijk).
 
Theo Claasen, executive vice president Technology and Strategy bij Philips Semiconductors, noemt de nieuwe overeenkomst met Imec dan ook "een belangrijk onderdeel van de strategie om Philips in een uiterst competitieve toppositie te houden op de halfgeleidermarkt".

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258585). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×