Managed hosting door True

Sun sluit Intel weer in de armen

 

Oude liefde roest niet, moet Sun Microsystems gedacht hebben. Eind jaren '80 stopte Sun met het gebruik van Intel-processoren in zijn werkstations, maar nu keert het platform weer in zijn apparaten terug.

Sun Microsystems introduceert zijn Ultra 24 Workstation, mét Intels Garlow-platform, meldt The Register. Volgens Sun zijn de apparaten speciaal ontworpen voor het zware technische ontwerpwerk. Het nieuwe werkstation ondersteunt Intel Core2 Duo-, Core2 Quad- en Qore2 Quad Extreme-processors, oplopend tot 3,0.

De Ultra 24 is uitgerust met 8 GB DDR2-667 geheugen en 3 TB interne diskopslag. De Ultra 24 Workstation van Sun mag dan weer sinds tijden zijn uitgerust met Intel, het is ook het eerste werkstation ooit dat Sun uitbrengt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2183820). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Reacties

Dit mag dan het eerste werkstation zijn met een Intel-processor. Sun verkoopt al tijden werkstations met AMD en sparc-processoren.

Zoals Henk Jan al zegt, workstations worden als heel lange tijd door SUN gemaakt. Sparc/AMD of Intel. Zelfs Motorola CPU's zijn er gebruikt in de SUN 3/400 systemen bv.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.