Managed hosting door True

Twaalf chipsets voor draadloos usb gecertificeerd

 

Artimi w-usb

De WiMedia Alliance heeft de eerste twaalf draadloze usb-chipsets goedgekeurd. Via w-usb is draadloze communicatie mogelijk met 480 Mpbs tot drie meter, en 110 Mbps tot tien meter.

De WiMedia Alliance heeft de eerste twaalf draadloze usb-platformen goedgekeurd. Het gaat om platformen van Alereon, Artimi, Intel, Realtek, Staccato, Tzero, WiQuest and Wisair. Voordat de WiMedia Alliance deze certificatie toekende, zijn zowel de fysieke als de MAC-laag van deze chipsets aan tests onderworpen.

Stephen Wood, president van de WiMedia Alliance: "WiMedia Platform Certification garandeert een hoog niveau van interoperabiliteit tussen op WiMedia gebaseerde toepassingen en biedt oem-partijen de garantie dat producten die door WiMedia gecertificeerde platformen incorporeren minimale interferentie ondervinden van andere producten."

W-usb is een draadloze technologie op basis van ultrawide band (uwb), die draadloze communicatie mogelijk maakt met 480 Mbps tot drie meter, en 110 Mbps tot tien meter. Bijzonder aan w-usb is dat apparaten die ervan gebruik maken zowel als host als als client kunnen optreden. Om een foto vanaf een camera op een printer af te drukken is dus niet meer de tussenkomst van een pc vereist. Bluetooth-apparatuur is compatibel met deze standaard, doordat bovenop de wireless usb-laag een Bluetooth-laag wordt gebruikt.

Ultra wide band is een radiotechniek waarbij een zender hele zwakke pulsen over een groot spectrumbereik uitzendt. Deze zijn door een ontvanger van het achtergrondgruis in de ether te onderscheiden doordat deze op een heel specifiek patroon let. Een uwb-signaal bestaat uit een onregelmatige reeks ultrakorte elektrische pulsjes. Daarbij wordt dus geen draaggolf gebruikt. Juist door dat afwijkende gedrag heeft uwb echter vele voordelen boven andere radio-technologieën. Uwb kent vele mogelijke toepassingen, zowel over de lange als de korte afstand. Hoe korter de afstand, hoe breedbandiger de communicatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2163151). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×