Managed hosting door True

Hoofdkantoor Harbinger in Rotterdam

 

Harbinger, een Amerikaanse aanbieder van electronic commerce en Electronic Data Interchange (EDI) heeft in Rotterdam haar Europese hoofdkantoor geopend. Het snelgroeiende bedrijf wil profiteren van de groei in de handel via de elektronische snelweg.

Tot nu toe worden EDI-systemen gebouwd rond eigen netwerken. Wereldwijd zijn er ongeveer 100.000 bedrijven die transacties laten verlopen via dergelijke bedrijfseigen netwerken. Die EDI-netwerken zijn niet compatible met elkaar. Harbinger claimt dat zijn eigenvalue added network 30.000 deelnemers kent, voornamelijk middelgrote en kleinere bedrijven. De opkomst van de aanzienlijk goedkopere Internet EDI-oplossingen ziet Harbinger niet als een groeimarkt. Men heeft bijvoorbeeld software waarmee een Webwinkel kan worden gebouwd in één uur tijd.
Harbinger heeft vorig jaar en begin 1997 een aantal Europese bedrijven opgekocht, waaronder Ntex in Rotterdam (nu zeventig medewerkers). Ntex heeft de ANWB, de GWK, KNMI en het Havenbedrijf Vlissingen als klant. Een andere nieuwe aanwinst voor Harbinger is Ad Nederlof, de onlangs teruggetreden vice-president van Oracle voor Noord-Europa. Hij neemt zitting in de raad van bestuur van het bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211777). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×