Managed hosting door True

Intel vernieuwt vPro-platform

 

vPro

Intel komt met een vernieuwde versie van het virtualisatieplatform vPro. Het nieuwe platform heeft een andere chipset en ook worden er wat beveiligingsproblemen aangepakt.

Intel vernieuwt zijn vPro-technologie. Het nieuwste platform met de codenaam ‘Weybridgde' omvat een Core 2 Duo processor, een centrale chipset (Q35 Express)en de nieuwe netwerkchip van Intel (82566DM). Die drie componenten ondersteunen de mogelijkheid voor beheer op afstand, ook als de machine totaal vastgelopen is.

Ook worden in het nieuwste platform wat beveiligingsproblemen aangepakt. Zo is het onderliggende beheersysteem beveiligd met tweevoudige encryptie. Dit moet voorkomen dat malware die binnenkomt op het bovenliggende besturingingssyteem van de eindgebruiker zich nestelt in het afgeschermde beheersysteem.

Intel lanceerde vPro in 2006. Dit virtualisatieprogramma moet het beheer van desktops vergemakkelijken en wel 40 procent goedkoper maken. Het combineert hiervoor de hardware-matige ondersteuning van virtualisatie, die reeds is verwerkt in een reeks Intel-processoren, met beheersoftware. Tijdens een persbijeenkomst afgelopen week liet Intel weten vier miljoen vPro en cPro platformen verkocht te hebben.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2104201). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×