Managed hosting door True

AMD komt met tegenhanger nieuwe Intel-laptopchips

 

AMD heeft zijn tegenhanger onthuld voor Intels aankomende nieuwe Centrino-laptopchips (codenaam Santa Rosa). Het antwoord (codenaam Puma) van AMD omvat een chipset met ingebouwde grafische chip en een nieuwe processor (codenaam Griffin). De producent belooft een 20 procent langere batterijduur voor laptops.

Dankzij verbeterd, lager energieverbruik van de gecombineerde chips moeten laptops zo'n zes uur kunnen werken op één acculading. De nieuwe Puma-chips komen echter pas midden volgend jaar op de markt. Laptopfabrikanten moeten de nieuwe chips namelijk nog verwerken in nieuwe computerontwerpen. Intels Santa Rosa-chips komen dit jaar al uit.

Het hart van de nieuwe chipbundel is de Griffin-processor die is gebaseerd op de 65 nanometer dualcore processor Turion X2. De ingebouwde geheugencontroller, met HyperTransport-verbinding, heeft een eigen voedingslijn, waardoor de processor onafhankelijk teruggeschakeld kan worden. Hetzelfde geldt voor elk van de twee kernen. Deze stroomscheiding levert een lager energieverbruik op bij applicaties die niet processorintensief zijn, maar wel het geheugen of de grafische capaciteiten aanspreken. Een concreet voorbeeld is het doornemen van een Powerpoint-presentatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1983463). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×