Managed hosting door True

Gebruik van thin clients in Europa neemt toe

 

Het afgelopen jaar is het gebruik van thin clients in Europa sterk toegenomen. Dit concludeert IDC na een onderzoek.

Recent onderzoek van IDC laat zien dat de Europese markt voor thin clients van 2005 tot 2006 groeide met 17 procent. In 2006 werden aan in Europa bijna 1,2 miljoen thin clients geleverd. De meeste thin clients vonden hun weg naar het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Niet alleen de grote leveranciers merken de groeiende vraag van thin clients. Ook de kleinere leveranciers zien een sterke groei, voornamelijk omdat zij gemakkelijk aan de individuele vraag van klanten kunnen voldoen.

Leveranciers werken hard aan de verbetering van hun management tools. IDC verwacht dat zij zich vooral zullen concentreren op het verbeteren van de software op het vlak van management en beveiliging. "Omdat echt thin client hardware nog steeds een niche product is, wordt er door zowel grote als kleine leveranciers in deze markt geïnvesteerd. Ook de groeiende vraag naar beveiligings- en managementproducten zorgt ervoor dat de markt blijft groeien", aldus Chris Ingle, researchdirector van de EMEA Systems Group van IDC.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1939124). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Een goede thin client met een fantastische management tool is de IGEL.
Van MS Windows CE en XPe tot Linux varianten, met en zonder chipcard.
Na vergelijking hebben wij gekozen voor dit merk en er nog geen spijt van gehad.

Ik kan de bovenstaande reaktie van harte delen.

In Universitaire omgeving wordt de IGEL thin client met veel succes toegepast, bijvoorbeeld op Duitse Universiteiten. Een universitaire omgeving is een prima omgeving om systemen flink aan de tand te voelen en de IGEL thin client omgeving heeft deze test met glans doorstaan.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×