Managed hosting door True

Smartcard biedt veilig internet vanaf elke pc

 

Een Duitse smartcard maakt beveiligde communicatie vanaf elke pc mogelijk. De kaart is ontwikkeld door fabrikant Giesecke & Devrient uit München. Die presenteerde vorige week een prototype tijdens een smartcardcongres in Darmstadt.

De kaart werkt samen met elke pc, zolang deze een beschikbare usb-poort, internetverbinding en browsersoftware heeft. De chip van de smartcard wordt, net als die van een simkaart, uit de kaart gebroken en in een plastic omhulsel met usb-aansluiting gestoken. Vanaf dat moment is de kaart klaar voor gebruik.

In het geheugen op de chip zit alles opgeslagen wat nodig is om de beveiligde verbinding tot stand te brengen: een webserver met een vast ip-adres, inclusief de benodigde beveiligingsprotocollen en -certificaten. De kaart kan dienen voor online bankieren of het via internet toegankelijk maken van gevoelige informatie. De smartcard zorgt dat de opgevraagde gegevens altijd op dezelfde manier worden gepresenteerd, onafhankelijk van de gebruikte pc.

Andere beveiligingsoplossingen gebruiken meestal software die eerst op de pc moet worden geïnstalleerd. De kaart van Giesecke & Devrient gebruikt alleen software die op elke standaard-pc beschikbaar is. Dat is mogelijk door het gebruik van een vast ip-adres, dat in de chip gebakken zit. De kaart werkt met Windows 98, Windows ME, Windows 2000, Windows XP en Linux.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1865940). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×