Managed hosting door True

Minder groei pc-verkoop dan verwacht

 

Onderzoeksbureau IDC heeft zijn verwachtingen voor de pc-verkoop van 2006 moeten aanpassen. De voorlopige verkoopcijfers tonen aan dat bedrijven hun hardwarevernieuwing op een lager pitje hebben gezet.

Voor 2006 is de pc-verkoop minder groot dan aanvankelijk voorspeld, meldt IDC. "Maar", zo volgt onmiddellijk, "voor eind 2007 is dan weer wel duidelijke groei in zicht." De pc-verkoop groeide in het derde kwartaal met ruim 9 procent. Jaar-op-jaar gezien blijft dit cijfer gelijk.

Dat consumenten wachten met een nieuwe pc tot Vista is gearriveerd, is logisch. Maar bedrijven laten vervanging van hun hardware niet afhangen van een besturingssysteem. Daarom brengt IDC naar voren dat bedrijven de vernieuwingscyclus van hun hardware wel eens verlengd zouden kunnen hebben.

Volgens het onderzoeksbureau blijft de groei van de pc-verkoop voorlopig nog rond de 8 procent. Mede dankzij Vista, maar ook door acceptatie van andere, nieuwere, technologieën en software, door het groeiende belang van laptops en door nieuwe vormgeving van pc's.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1810446). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×