Managed hosting door True

AMD/ATI onthult details samenvoeging cpu en gpu

 

AMD heeft meer details vrijgegeven over het komende Fusion-project, waarbij cpu en gpu gecombineerd worden tot één chip. De Fusion werd aangekondigd vlak na de overname van ATI door AMD. De eerste Fusion-processor moet eind 2008/begin 2009 te koop zijn.

Volgens AMD is de Fusion-techniek een logische stap in de strijd om performance-per-dollar. De Fusion moet zowel razendsnel berekeningen uit kunnen voeren als verbazingwekkende 3d-beelden op hoge resoluties genereren.

Het lijkt erop dat de cpu en gpu stiekem toch gescheiden zijn, alhoewel ze op dezelfde silicon die geplaatst worden. De cpu heeft toegang tot zijn eigen cache, de gpu tot zijn eigen buffers. Samen worden ze door middel van een crossbar en geheugencontroller verbonden. De techniek die AMD hiervoor inzet is uiteraard hun HyperTransport-bus. Het systeemgeheugen van de pc wordt door zowel de cpu als gpu gedeeld.

AMD is duidelijk over de toekomst van discrete grafische kaarten: het bedrijf is geenszins van plan hier een stop op te zetten. AMD verwacht dat vooral high-end-gebruikers meer heil zien in losse insteekkaarten.

Bron: DailyTech

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1773588). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij ATI
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×