Managed hosting door True

Intel geeft openzetten socket voorrang boven CSI

 

Intel-topman Pat Gelsinger verklaart dat het openzetten van de processorsocket voorrang krijgt boven de reeds geplande socket-samensmelting CSI (Common System Interface). Hij presenteerde de plannen voor de co-processorinterface (Geneseo) op de tweede dag van Intels ontwikkelaarscongres IDF in San Francisco.

“Gezien de Geneseo-aankondiging hier vandaag hebben we besloten niet teveel tijd aan CSI te besteden”, zei Gelsinger. “We hebben al een aantal partners rond CSI waarover we volgend jaar zullen praten. Geneseo is veel belangrijker. Het breidt het momentum van de PCI-interface uit naar een opkomende klasse van applicatieversnellers.”

Geneseo is Intels antwoord op AMD’s Torrenza en moet voortbouwen op PCI Express. Gelsinger, hoofd van Intels Digital Enterprise Group, denkt dat de standaard in 2008 klaar kan zijn. Intel is voor de ontwikkeling afhankelijk van de partners in het project, waaronder IBM, Cisco, Altera, ClearSpeed, Dell, EMC, Nvidia, Emulex, HP en zelfs rivaal Sun Microsystems.

AMD's Torrenza laat partners rechtstreeks inpluggen op HyperTransport, de primaire verbindingsbus vanaf de CPU. Geneseo blijft echter nog een stap verwijderd van Intels FSB (front side bus). Gelsinger gaf weinig nieuwe details over CSI (Common System Interface) dat FSB moet gaan vervangen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1717984). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×