Managed hosting door True

Investeerders doen bod op ex-chiptak Motorola

 

De voormalige chipdivisie van Motorola, Freescale, staat op het punt zich te laten opkopen door een groep investeringsbedrijven. Dat consortium, onder leiding van de Blackstone Group, legt 17,6 miljard dollar op tafel voor de op twee na grootste chipmaker van de Verenigde Staten.

Berichten over een op stapel staande uitkoop van Freescale, wereldwijd de op negen na grootste chipmaker, deden al enige tijd de ronde. Nu blijkt dat Blackstone al maanden aan de onderhandelingstafel zit. De gesprekken namen zoveel tijd in beslag omdat er een kaper op de kust was: een ander consortium van investeerders.

Die groep omvat KKR, Bain Capital, Silver Lake Partners en Apax Partners. Dit consortium heeft laatst al voor 3,4 miljard euro een meerderheidsbelang gekocht in de afgestoten chiptak van Philips, NXP. Mogelijk zouden NXP en Freescale samengevoegd worden om daarmee weer te besparen. De investeerdersgroep trekt zich echter terug nu Freescale het bod van Blackstone aanvaardt.

Dat bod vertegenwoordigt een meerwaarde van zo'n 30 procent op de beurswaarde van de voormalige Motorola-divisie. Dit zou de duurste overname zijn van een Amerikaans technologiebedrijf door investeringsmaatschappijen. Freescale telt zo'n 24.000 werknemers en produceert chips voor gebruik in mobiele telefoons, consumentenelektronica, auto's, productie-apparatuur en andere ingebedde elektronica.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1706112). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×