Managed hosting door True

EC breidt antitrustonderzoek naar Intel uit

 

De Europese Commissie breidt zijn antitrustonderzoek naar Intel uit. Nu zal ook gekeken worden naar beschuldigingen dat de processorproducent concrete afspraken had met winkelketens om AMD-chips uit te sluiten.

Die beschuldiging is in juli door AMD geuit bij de Duitse antitrustautoriteiten en betreft het moederbedrijf Metro Group van gigant Media Markt. Intel zou met die winkelier een exclusiviteitscontract hebben getekend om in ruil voor niet onthulde betalingen alleen Intel-chips te voeren. De EC heeft de behandeling van deze klacht nu overgenomen van de Duitse kartelautoriteiten.

Intel reageert dat zijn zakenpraktijken zowel eerlijk als wettelijk zijn. Het bedrijf gebruikt die verdediging ook in de andere lopende juridische onderzoeken, onder meer in de Verenigde Staten, Japan en al eerder in Europa. Het Europese onderzoek loopt al vijf jaar.

Deze onderzoeken zijn aangezwengeld door klachten van AMD. Intel stelt dat zijn concurrent het in de markt niet redt en daarom maar naar juridische middelen grijpt. De twee processorproducenten hebben in juni een schikking getroffen voor hun conflict in Japan. Dit volgde op een formele waarschuwing aan Intel van de Japanse Federal Trade Commission in maart wegens concurrentiebelemmerende zakenpraktijken.


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1702425). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×