Managed hosting door True

Honderd-dollar-laptop krijgt andere naam

 

De honderd-dollar-laptop heeft een andere naam. De laptop, die nu aangekondigd wordt als de 2B1, gaat 140 dollar kosten.

De laptop, bedacht door Nicholas Negroponte heeft niet langer het merk CM1 (Childeren’s Machine 1), maar heet nu 2B1. Lid van het MIT Media Lab en deelnemer aan het One-Laptop-per-Child-project Walter Bender verving in de OLPC-wiki het woord CM1 door 2B1. De organisatie 2B1 werd deze maand opnieuw gelanceerd. De naam werd eerder gebruikt door een belastingvrije non-profit organisatie die opgezet was door Dimitri en Nicholas Negroponte. Bronnen binnen het OLPC-project hebben de naamswijziging bevestigd, maar deze is nog niet officieel aangekondigd.

Inmiddels heeft Nigeria al een order van een miljoen laptops bij de OLPC besteld. De Indiase overheid twijfelt aan het project, omdat ze niet kunnen inschatten welke schade het gebruik van een computer toebrengt aan de creatieve vaardigheden van een kind. Ondertussen heeft de Indiase leverancier Novatium een eigen honderd-dollar-laptop op de markt gebracht. Het apparaat is een thin-client en de prijs zal met beeldscherm erbij rond de 100 tot 120 dollar komen te liggen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1686790). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.