Managed hosting door True

Intel kondigt Core 2 Duo-processorreeks aan

 

Intel heeft vandaag tien nieuwe processoren in zijn Core 2 Duo-reeks aangekondigd. Die nieuwe dualcore-chips zijn gebaseerd op het geheel nieuwe Core-basisontwerp. Tegelijk met deze aankondiging verlaagt Intel de prijzen voor zijn huidige Pentium-processoren.

De nu aangekondigde Core 2 Duo-chips zijn voor consumenten- en bedrijfspc's. Vijf van de nieuwe processoren (codenaam Conroe) zijn voor desktops, die begin augustus op de markt verschijnen, en vijf (codenaam Merom) voor laptops, die eind augustus uitkomen.

Al deze processoren zijn geproduceerd op 65 nanometer en beloven een hoger prestatieniveau samen met een lager energieverbruik. Intel spreekt zelf van maximaal 40 procent verbetering ten opzichte van zijn huidige topmodel.

Samen met de nieuwe Core-chips kondigde Intel ook nog enkele nieuwe modellen van zijn huidige Pentium D-processoren aan. Dit betreft onder meer een uitvoering zonder ingebouwde ondersteuning voor virtualisatie. De meeste huidige Pentium-modellen krijgen nu forse prijsverlagingen, van 8 tot wel 61 procent. De Celeron D-chips worden 8 tot 19 procent goedkoper.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1636682). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×