Managed hosting door True

Intel komt dit jaar al met quadcore-processoren

 

Intel zal al dit jaar quad-core server- en desktopprocessoren op de markt brengen. Intel wil hiermee aan AMD duidelijk maken dat het nog steeds een geduchte concurrent is, ondanks de slechte financiële resultaten.

Zowel Intel als AMD leveren op dit moment dualcore-processoren en beide bedrijven willen als eerste de multicore-opvolgers op de markt brengen.

Intel's quadcore-serverprocessor heeft de codenaam Clovertown en de desktopprocessor heeft de codenaam Kentsfield gekregen. Deze quadcore-chips zijn eigenlijk gewoon twee direct op elkaar geplaatse dualcore-processoren, die in een enkele processor-socket passen. AMD, wiens quadcore-processoren halverwege volgend jaar uitkomen, gebruikt een verfijnder ontwerp voor zijn multicore-processoren door alle cores op een enkele laag silicium te plaatsen.

Intel heeft het productietempo van meerdere van zijn producten verhoogd. Zo verscheen de nieuwe Xeon-processor (codenaam Woodcrest) voor dualprocessor-servers al in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt. De planning was eerst dat die chip in het vierde kwartaal zou verschijnen. De Xeon (Tulsa) voor quadprocessor-servers komt ook eerder op de markt dan initieel was gepland.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1631610). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×