Managed hosting door True

Solide cijfers voor it-integrator Sopra Steria

 

Stijging

De Franse it-groep Sopra Steria heeft voor het boekjaar 2017 zijn objectieven behaald. Zowel de omzet als de winst stegen. Enkel de Britse tak van het bedrijf liet wat steken vallen.

De omzet van Sopra Steria steeg met bijna 3 procent tot 3,85 miljard euro. De operationele winst tikte 9 procent aan tot bijna 262 miljoen. De marge steeg van 6,4 naar 6,8 procent.

De Franse verkopen gingen er met 4,5 procent op vooruit. In Europa (Scandinavië, Zwitserland, Duitsland, Benelux en Italië) was er een stijging van 12 procent. Elk land wist minstens 10 procent groei te halen. Het was het Verenigd Koninkrijk waar het bedrijf een valse noot liet horen: daar ging de omzet er met meer dan 13 procent op achteruit, de operationele winst moest zelfs 38 procent prijsgeven.

Volgens het bedrijf heerst er in het Verenigd Koninkrijk bij klanten momenteel een afwachtende houding tegenover grote investeringen en dat speelde hen zeker in de tweede jaarhelft parten. De beslissingen om te investeringen nemen ook steeds meer tijd in beslag. Verder meldt Sopra Steria dat het contract met het Cabinet Office (opgesteld in 2013 en goed voor een miljard euro over tien jaar) in een ‘transitionele fase’ zit. Die fase zal nog tot de eerste jaarhelft van 2018 duren, aldus het bedrijf.

Sopra Steria is in meer dan twintig landen actief en heeft zo’n veertigduizend werknemers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6307363). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.