Managed hosting door True

Systemat overgenomen door Franse Spie

 

Deal handen schudden overname

De Belgische it-dienstverlener Systemat wordt overgenomen door het Franse concern Spie. Dat meldt die laatste in een persbericht. Spie was tot nog toe vooral actief in technische dienstverlening, in energie en communicatie

De overname van Systemat laat Spie toe om it-diensten te leveren die te maken hebben met het beheer en onderhoud van uitrusting, software en toepassingen. Bij Systemat, dat begin jaren tachtig werd opgericht, werken in België en Luxemburg 150 mensen. Het bedrijf denkt dit jaar zeventig miljoen euro omzet te draaien. Het hoofdkantoor is in het Waals-Brabantse Lasne, maar er zijn ook vestigingen in Charleroi en Luik.

Eind 2010 werden de it-activiteiten, die nu door Spie gekocht worden, verkocht in een management buy-out. Systemat kende een sterke groei tot 2000 maar werd toen slachtoffer van de dot com-crisis en moest sterk afslanken.

De afronding van de transactie is nog afhankelijk van goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteiten, zo luidt het. Financiële details over de overname geeft Spie niet.

Spie heeft zo’n 38.000 werknemers in ruim zeshonderd kantoren wereldwijd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6293251). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.