Managed hosting door True

Deutsche Telekom splitst T-Systems op

 

Deutsche Telekom gaat zijn dochterbedrijf T-Systems (dat it-diensten en consultingdiensten biedt) opsplitsen in twee groepen. Het persbureau Reuters bevestigt daarover een bericht van de krant Handelsblatt. De operatie moet de tegenvallende resultaten een halt toeroepen.

Bij T-Systems zullen de klassieke it-sourcingdiensten dus voortaan apart gerund worden van de andere activiteiten. De inkomsten uit die diensten staan al een tijdje onder druk, door dalende marktprijzen en bedrijven die meer naar de cloud opschuiven. Volgens een woordvoerder van Deutsche Telekom zullen de twee units voortaan dichter bij hun respectievelijke markten kunnen opereren en flexibeler uit de hoek kunnen komen.

De operatie wordt geleid door de Amerikaan Adel Al-Saleh, die van Northgate Information Solutions komt en sinds begin dit jaar officieel aan het roer kwam. Hij is gespecialiseerd in het omturnen van ondernemingen. Al-Saleh nam de plaats in van Reinhard Clemens nadat Deutsche Telekom een afschrijving op T-Systems had moeten slikken van zo’n 1,2 miljard euro. Sinds 2006 heeft T-Systems (dat klanten heeft als Microsoft en Shell) al ongeveer 3,7 miljard euro aan verliezen opgestapeld.

Vorige zomer probeerde Deutsche Telekom nog delen van T-Systems aan het Franse Atos Origin te verkopen, maar die gesprekken draaiden uiteindelijk op niets uit. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6283966). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.