Managed hosting door True

Avaya voor einde van het jaar uit Chapter 11

 

Dollars

Een New Yorkse rechter heeft het tweede, aangepaste herstructureringsplan van telecomleverancier Avaya goedgekeurd. Het bedrijf verwacht dat het daardoor voor het einde van het jaar uit surseance kan komen.

Avaya komt uit de herstructureringsprocedure met nog een kleine drie miljard dollar aan schulden, een kredietlijn van driehonderd miljoen dollar (zodra het uit Chapter 11 komt) en een ‘substantiële’ verlaging van de ongeveer zes miljard dollar aan leningen die het aanvankelijk op zijn balans had staan. Door een gewijzigde kapitaalsstructuur moet er jaarlijks zo’n tweehonderd miljoen dollar minder rente worden betaald.

‘De goedkeuring door de rechtbank is het gevolg van maanden hard werk en uitgebreide onderhandelingen met onze diverse stakeholders’, zegt Jim Chirico, Avaya’s president en ceo. ‘In de komende weken komt Avaya sterker dan ooit uit dit proces en is daardoor beter gepositioneerd voor lange-termijn succes. Dit biedt de financiële flexibiliteit om nog meer waarde te creëren voor onze klanten, partners en aandeelhouders.’

Schuldenberg temperen

Om de schuldenberg te temperen, verkocht Avaya deze zomer zijn netwerktak aan het Californische Extreme Networks. In augustus kon het bedrijf dan aankondigen dat het met zijn belangrijkste schuldeisers een akkoord had bereikt over de kwijtschelding van enkele langlopende schulden.

Die schulden werden opgebouwd toen investeerders TPG en Silver Lake Avaya van de beurs haalden, dat gebeurde grotendeels met geleend geld. Ook de overname van Nortel in 2009 werd grotendeels met leningen gefinancierd.

Europese activiteiten

De Chapter 11-procedure slaat enkel op de Amerikaanse activiteiten van het bedrijf, de Europese activiteiten van het bedrijf staan hier los van. Alle perikelen hebben nauwelijks invloed gehad op de bedrijfsvoering van Avaya in onze contreien, zo zei Ronald Rubens, eindverantwoordelijke voor Avaya Noord-Europa, deze zomer tegen Computable. Rubens wees er toen op dat het bedrijf in Europa winstgevend is en een ebitda-marge van 27 à 30 procent draaide.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6255705). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×