Managed hosting door True

'HP overweegt verkoop TippingPoint'

 

HP zou volgens Reuters de mogelijkheden onderzoeken voor de verkoop van zijn netwerkbeveiligingsdochter TippingPoint. De verkoop zou voorafgaand aan de opsplitsing van het technologieconcern moeten plaatsvinden. Volgens bronnen van Reuters zouden private investeerders belangstelling hebben voor TippingPoint, dat op tweehonderd tot driehonderd miljoen Amerikaanse dollars wordt geschat.

In de aanloop naar de opsplitsing van HP is de organisatie alle bedrijfsonderdelen aan het evalueren om te bekijken wat er niet bij een van de twee nieuwe ondernemingen past. In oktober 2014 maakte HP bekend de organisatie te willen opdelen in twee aparte beursgenoteerde bedrijven. HP Enterprise gaat zich richten op zakelijke software en diensten en HP Inc. op de verkoop van pc’s en printers aan bedrijven en consumenten. De scheiding moet per 1 november 2015 afgerond zijn. 

TippingPoint maakte deel uit van 3Com Corporation, een organisatie die in 2010 door HP werd overgenomen. Eind 2014 tekende HP en beveiligingsleverancier Trend Micro nog een oem-overeenkomst (original equipment manufacturer) zodat het aanbod van HP's Tippingpoint Advanced Threat Appliances (ATA) wordt uitgerust met Trend Micro's Deep Discovery-beveiligingssoftware.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5594753). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×