Managed hosting door True

ASML boekt goed eerste kwartaal

 

Chipmachinefabrikant ASML is het jaar 2015 goed begonnen. Het bedrijf ziet de vraag naar chipmachines groeien en verkocht in de eerste drie maanden van 2015 meer machines dan in diezelfde periode in 2014. Bestuursvoorzitter Peter Wennink verwacht dat de vraag naar chips en dus ook machines om ze te maken het hele jaar zal aanhouden.

Het bedrijf uit Veldhoven boekte over de eerste drie maanden van 2015 een winst van 403 miljoen euro. Dat is een stijging van 32 procent ten opzichte van de 305 miljoen die het boekte over de eerste drie maanden van 2014. In de eerste drie maanden steeg de omzet met 10 procent naar 1,65 miljard euro.

In het eerste kwartaal werden 39 chipmachines verkocht, negen meer dan een jaar eerder. Volgens de chipmachinemaker komt die groei vooral door de vraag naar machines voor dram-geheugenchips. ASML levert onder andere machines aan Samsung, TSMC en Intel.

Research en development

Voor het lopende tweede kwartaal denkt het bedrijf ook een omzet van rond de 1,6 miljard euro te halen. Verder maakte het bedrijf onder andere bekend dat het de komende drie maanden 265 miljoen euro investeert in research en development.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5255248). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×