Managed hosting door True

Zaanstad vervangt Inter Access door BT Syntegra

 

De gemeente Zaanstad heeft een driejarig contract getekend met BT Syntegra voor de uitbesteding van het beheer van haar ict-omgeving. Met de overeenkomst is ruim 3,5 miljoen euro gemoeid. BT Syntegra volgt hiermee Inter Access op.

BT Syntegra is gekozen uit een totaal van 22 aanbieders die hebben deelgenomen aan de Europese aanbesteding. De gemeente Zaanstad zocht voor de komende drie jaar (met een verlengingsoptie van een jaar) vanaf 1 oktober een automatiseerder voor de helpdesk, werkplek- en serverbeheer en ondersteuning voor lan/wan, AS/400- en RS6000-machines en pabx. Zaanstad koos voor BT Syntegra vanwege de prijs/kwaliteitverhouding van het voorstel en het gepresenteerde maatwerk. Volgens de gemeente gaf de automatiseerder hiermee aan "zich maximaal in de situatie te hebben ingeleefd".
 
Opvallend is dat de gemeente geen gebruik heeft gemaakt van de optie tot verlenging met een jaar van het huidige contract met Inter Access. Dit bedrijf sleepte in 2000 een vierjarig ict-beheercontract in de wacht. Het gold destijds als een van de eerste overeenkomsten van een nieuwe golf van ict-uitbesteding in de gemeentemarkt. Die golf kabbelde uiteindelijk slechts voort.
 
 
Zie in Computable Online-archief: 'Gemeentes ontmantelen ict-afdelingen'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/342043). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×