Managed hosting door True

TNT koopt webshopspecialist Kowin

 

E-commerce

TNT heeft e-handelsbedrijf Kowin uit Amsterdam overgenomen. Kowin beschikt over expertise voor het bouwen van webshops, en geeft advies over het verkopen van internetverkooptactieken en het regelen van de serviceverlening. Met deze overname versterkt het post- en express-bedrijf zijn aanbod van onlinediensten, met name op het gebied van internetwinkelen. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

TNT heeft in december vorig jaar zijn zogeheten Vision 2015-strategie geopenbaard, om hoofd te kunnen bieden aan de dalende inkomsten uit de postmarkt. Hierin staan de ambities beschreven om een toonaangevende e-commercepartij te worden. Het postbedrijf wil de gehele keten kunnen bedienen: het adviseren over online marketing en e-retail, het beheren en faciliteren van online winkels en elektronisch betalen, de orderverwerking, de fysieke aflevering en klantenservice na de levering.

Kowin, met een dozijn medewerkers, zegt een one-stop-shop voor webwinkels te zijn. Het faciliteert onder andere webshops voor Kruidvat, Trekpleister, Intersport, Praxis en Sanoma, en voert onder eigen beheer Kortingswinkel.nl en Kortingsbon.nl. Verder is het oprichter en mede-eigenaar van MrTicket.nl, een site voor dagjes uit. Kowin gaat zich ook bemoeien met de online-winkelinitiatieven van TNT Post onder de merknaam Sjopze.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3359528). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×