Managed hosting door True

Getronics en Siemens SBS winnen Eurocontrol

 

Het consortium bestaande uit Getronics en Siemens Business Services heeft een contract afgesloten met Eurocontrol voor de uitbesteding van de ict-infrastructuur. Dit vijf-jarencontract (3 + 1 + 1) heeft een waarde van vijftig miljoen euro.

Dit consortium, onder leiding van Getronics, staat in voor het beheer van de netwerken, servers, opslagsystemen en alle kantoorcomputers van Eurocontrol, de Europese organisatie die waakt over de veiligheid van het luchtverkeer. Het beheert en controleert de luchtbewegingen in 33 Europese landen. Het hoofdkwartier en een administratief ondersteunend centrum zijn gevestigd in Brussel, en het proefcentrum staat in het Franse Brétigny-sur-Orge.


Het contract omvat het beheer van 1430 desktops en ruim 140 servers, het toezicht op de gebruikelijke besturingsomgeving, de nodige ’helpdesk’-diensten en het beheer van het netwerk, inclusief beveiligingsasqpecten zoals de contrôle op internettoegang en bescherming tegen virussen. In het contract is geen overdracht van Eurocontrol-personeel voorzien; daarvoor moet Eurocontrol zelf een nieuwe bestemming uitdenken.

Volgens Eurocontrol vindt deze uitbesteding plaats omdat het bedrijf het niveau van zijn diensten aan de verschillende eenheden van de groep wil verbeteren. In het contract is ook een financiële bonus voorzien indien het consortium erin slaagt om de ict-kosten te verlagen door de optimalisering van de efficiëntie en door projecten zoals de consolidatie van servers. Getronics is overtuigd dat het zulke kostenverlagingen kan realiseren via schaalvoordelen en synergieën, en tegelijk het niveau van dienstverlening kan verhogen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/335739). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Siemens
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×