Managed hosting door True

BlueCielo koopt Fins Kronodoc

BlueCielo ECM Solutions uit Rijswijk neemt een meerderheidsbelang van 70 procent in Kronodoc Oy, een Finse maker van software voor documentbeheer in de bouw- en installatiewereld. BlueCielo, leverancier van content- en assetmanagentsystemen voor technische gegevens, beschouwt de inlijving van de Finse firma als een versterking van zijn positie in de marktsegmenten bouw, installatietechniek en inkoop.

De resterende 30 procent van de aandelen is in handen van het management van Kronodoc. Dit bedrijf (23 man), gevestigd in het Finse Espoo, ontwikkelt software waarmee de verschillende, bij een gemeenschappelijk project in de bouw of technische installatie betrokken partijen gemakkelijk onderling documenten kunnen uitwisselen en bewaren. Kronodoc is voortgekomen uit CERN, de Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek in Genève. Daar werd één van de grootste constructieprojecten in de wereld voltooid: een versneller van nucleaire deeltjes. Tot de klanten van Kronodoc behoren onder andere TVO (nucleair energieopwekkingsbedrijf), Neste Oil (raffinaderij), Botnia (papierproducent), Wartsila (producent van scheepsmotoren en energiegeneratoren) en installatieconcern ABB.

Integratie

Klanten gebruiken de software van BlueCielo om technische documentatie te integreren in onderhoudsystemen en andere bedrijfsinformatievoorzieningen. Door het verwerven van het meerderheidsbelang in Kronodoc kan BlueCielo zijn productportfolio uitbreiden met specifieke documentbeheeroplossingen voor grote constructieprojecten. De onderneming richt zich vooral op de kapitaalintensieve procesindustrie, inclusief de olie- en gassector, de chemische en farmaceutische industrie, de mijnbouw en metaal-bewerking, nutsbedrijven, de bouwsector alsmede de technische inkoop en detachering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.