Managed hosting door True

Forrester: uitgaven aan ICT stijgen in 2010

 

Budget geld planning

Onderzoeksbureau Forrester verwacht dat bedrijven in West- en Centraal Europa in 2010 5,7 procent meer uitgeven aan ict dan een jaar eerder. Het onderzoeksbureau voorspelt dat in 2010 268 miljard dollar (200 miljard euro) aan ict wordt gespendeerd in de regio. Het merendeel van het geld wordt uitgegeven aan hardware.

De uitgaven aan ict stijgen in de Verenigde Staten het hardst, namelijk met 8,4 procent. In Latijns-Amerika nemen de ict-uitgaven het minst toe, daar wordt in 2010 3,8 procent meer uitgegeven aan automatisering, voorspelt Forrester. De wereldwijde uitgaven aan ict bedragen in 2010 1,3 biljoen dollar, een toename van 6,8 procent vergeleken met een jaar eerder.

Het geld gaat vooral naar hardware. Het onderzoeksbureau voorspelt dat in 2010 308 miljard dollar wordt uitgegeven aan hardware. Dat is 7,5 procent meer dan de uitgaven een jaar eerder. In 2009 daalden de uitgaven aan hardware nog met 7,9 procent vergeleken met de uitgaven in 2008. Forrester voorspelt dat de uitgaven aan software het komende jaar het hardst zullen stijgen. Er wordt een stijging van 8,5 procent voorspeld.

Bijgesteld

Het onderzoeksbureau voorspelde begin dit jaar al dat de uitgaven aan ict langzaamaan zullen toenemen. Toen verwachtten de analisten nog een toename van de uitgaven van 8,1 procent. Dit percentage is inmiddels naar beneden bijgesteld: nu wordt een toename van 7,7 procent verwacht. Anders dan in januari staat de dollar nu wat sterker ten opzichte van de euro door de Griekse financiële crisis, zeggen de analisten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3315273). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×