Managed hosting door True

Programma WCIT in Amsterdam is bijna rond

 

I amsterdam

Het WCIT wordt gehouden in de Amsterdamse Rai. De organisatie verwacht ongeveer 2500 bezoekers.

Het programma van het World Congress on IT is voor bijna 90 procent compleet. De keynotesprekers en tracks zijn zo goed als ingevuld. ‘We praten nu vooral nog over de duur van de presentaties', zegt Ralph van Hessen van het communicatiebureau Winkelman en Van Hessen dat de organisatie in handen heeft . Het wereldwijde congres wordt in Amsterdam gehouden van 25 tot en met 27 mei 2010.

‘Van acht grote ict-bedrijven komen directeuren', zegt Van Hessen. Hij heeft het dan bijvoorbeeld over ceo Paul Otellini van chipfabrikant Intel en over senior vice president Virginia Rommetty van ict-leverancier IBM. Daarnaast zijn er negen sessies waar verschillende bedrijven spreken over ict rond een thema. ‘Al deze tracks hebben een trackleider. Bij de track mobility is dat bijvoorbeeld de ict-directeur van de Rotterdamse Haven', zegt Van Hessen.

De opzet van het wereldwijde congres dat in mei in Amsterdam wordt gehouden, is anders dan voorgaande WCIT-edities. ‘Wij willen laten zien wat ict voor de maatschappij kan betekenen', zegt Van Hessen. Er wordt vooral gesproken over de toepassing van ict. De trackleiders komen daarom niet van een ict-bedrijf, maar van bedrijven die met de problematiek rond het thema te maken hebben. Onderwerpen die aan bod komen, zijn energie, mobiliteit, internetbeveiliging, e-overheid, water en zorg.

Trots

Van Hessen is vooral trots op de samenwerking tussen de verschillende bedrijven en overheden. ‘Vaak wordt samengewerkt op basis van wantrouwen, nu is er vertrouwen tussen de verschillende partners. Concurrenten werken met elkaar samen om tot oplossingen te komen', zegt hij.

Alleen genodigden mogen het WCIT bezoeken. De partners van het congres zullen per bedrijf honderd ‘belangrijke mensen' uitnodigen. Daarnaast verwacht Van Hessen vanuit de Europese Commissie een aantal genodigden. Of ook eurocommissaris Neelie Kroes van ICT bij het congres aanwezig is, kan de communicatie-adviseur nog niet zeggen.

Het World Congress on IT wordt elke twee jaar gehouden. In 2008 was Maleisië organisator van het congres.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3252131). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×