Managed hosting door True

Nederlands Viqit sponsort Duitse schaatsploeg

 

De Nederlandse ict-dienstverlener Viqit sponsort de coach Markus Eicher van de Duitse nationale damesschaatsploeg. De Duitse coach krijgt een bedrag tussen de drie- en vierduizend euro die hij vrij mag besteden. 'Zolang hij zijn werk maar beter kan doen', zegt directeur Leon Bosma van Viqit. Het contract loopt tot het wereldkampioenschap in maart 2010, daarna spreken de partijen over uitbreiding.

De dienstverlener koos voor de schaatssport, omdat 'het een van de weinige sporten is die zo eenvoudig en tegelijk zo moeilijk is om goed in te zijn'. 'Regelmatig zeggen coaches: houdt het simpel, blijf schaatsen. Dat is nu precies waar Viqit zich verbonden voelt met de schaatssport. In automatisering is ons devies, houdt het eenvoudig en wordt zo beter', aldus het persbericht.

Viqit koos niet voor de Nederlandse ploeg, omdat daar weinig ruimte is voor sponsoring. Deze ploeg heeft al een groot sponsorcontract met verzekeraar Aegon. 'De Duitse damesploeg is dan de eerstvolgende aangewezen', zegt Bosma.

Logo

Coach Eicher zal het logo van de dienstverlener op zijn kleding dragen. Na het wereldkampioenschap spreken de twee partijen over eventuele uitbreiding. 'Wat we precies gaan doen, is nog niet duidelijk. Dat is afhankelijk van hoeveel ruimte er nog is voor sponsoring', zegt Bosma.

Eicher coacht sinds 2006 de Duitse damesploeg. Sindsdien zijn acht wereldtitels in verschillende disciplines binnengehaald. In het verleden was Eicher zelf actief als schaatser. Hij werd meermalen Duits allroundkampioen en won Duitse titels op de vijf en tien kilometer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3183309). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Reacties

Leuk gebaar, maar waarom een duitse club sponseren.
Dat voelt voor mij als fout parkeren.

Sponseren ze straks ook duitse voetbal clubs ?

Nouja ik gun het ze wel hoor dat arme Duitsland heeft geen geld voor sport, als 't nou roemenie was of tjechie of polen, of zo'n armetierige rusische dames club. Zo bezien kunnen die Duits meiden ook eens kennis maken met de schaatssport.

Volgens mij een slim idee. Duitse dames zijn beter dan de nederlandse. Winnaars zijn vaker in beeld.

tussen de 3 en 4 duizend euro? Dus dit is een reklame artikeltje van een IT bedrijf. Wel goedkoper dan een advertentie...

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.