Managed hosting door True

Bestuurders TMC weg na fiat aandeelhouders

 

De geschorste bestuurders Luuk Jeuken en Roy Roosen van ict-dienstverlener TMC hebben formeel ontslag genomen, nu de aandeelhoudersvergadering heeft ingestemd met de gedeeltelijke terugkoop van aandelen die de heren in het bedrijf hebben. De twee hadden hierover kortgeleden met de automatiseerder overeenstemming bereikt, maar wachtten nog op officiële goedkeuring door de vergadering van aandeelhouders.

De raad van commissarissen schorste commercieel directeur Roosen en operationeel directeur Jeuken half oktober. Er zou een principieel verschil van inzicht bestaan over het te voeren beleid en de strategie van de onderneming. Jeuken en Roosen waren het niet eens met het schorsingsbesluit. Volgens hen voldeed het besluit op zowel inhoudelijke als procedurele gronden niet aan de wettelijke en statutaire vereisten.

Uiteindelijk kwamen de partijen een schikking overeen. De regeling houdt in dat de twee directeuren ieder tweederde van hun aandelen in het beursgenoteerde bedrijf verkopen tegen de slotkoers van 11 november. Die was 7,98 euro, wat betekent dat de bestuurders elk bijna een miljoen euro krijgen. Jeuken en Roosen bezaten 36 procent van alle aandelen.

Verantwoordelijkheden

De twee opgestapte bestuurders waren samen met Thijs Manders mede-oprichter van de ict-dienstverlener. De raad van bestuur bestaat nu nog uit Manders en financieel directeur Rogier van Beek. Zij zullen het merendeel van de verantwoordelijkheden van Jeuken en Roosen op zich nemen. Een aantal commerciële en operationele taken wordt voor zover noodzakelijk gedelegeerd aan de directeuren van de werkmaatschappijen.

Bij TMC Group werken vierhonderd medewerkers. Sinds begin 2009 is de divisie TMC Technology en ICT gesplitst. De divisie ICT concentreert zich op enterprise resource planning (erp) en technische software-ontwikkeling en infrastructuren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3182825). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×