Managed hosting door True

Grootste dienstverleners groeien het hardst

 

Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

Het zijn vooral de grootste ict-dienstverleners die het afgelopen jaar nog goede zaken deden. De vijftig grootste West-Europese automatiseerders genereerden 55,5 procent van de totale omzet in de ict-dienstverleningsmarkt. Een jaar geleden was dat 53,4 procent. Gezamenlijk zagen zij hun omzet in 2008 met bijna 10 procent toenemen tot 152,2 miljard dollar (108 miljard euro), berekende onderzoeksbureau IDC.

Inmiddels zien vooral veel Nederlandse systeemintegratoren hun omzet fors dalen, vertelt IDC-analist Laura Converso. 'Dat zien we echter pas volgend jaar terug in onze cijfers.' In het onderzoek zijn KPN/Getronics, Ordina en Centric meegenomen. Ook de marktconsolidatie wordt dan pas in de berekeningen duidelijk. 'Reorganisaties, zoals die van Fujitsu Services en Fujitsu Siemens Computers en overnames, zoals die van Sun door Oracle, zorgen voor minder fragmentatie in de markt', zegt ze.

Converso vertelt dat tot nu toe vooral veel groei is in de markt voor uitbesteding van zakelijke processen (business process outsourcing of bpo). Die nam volgens haar de afgelopen periode toe met meer dan tien procent. Dienstverleners die zich specialiseren op het uitbesteden van werk naar het buitenland (offshoring), zien hun omzet sneller stijgen dan hun lokaal werkzame branchegenoten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3021431). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Centric
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×