Managed hosting door True

Gateway dient tegenaanklacht in jegens HP

 

De strijd tussen pc-producenten Gateway en HP is een nieuwe rechtszaak rijker. De twist draait om patenten op fundamentele pc-technologie.

HP had Gateway in maart al aangeklaagd voor schending van zijn patenten. De aanklager heeft sindsdien nog aanvullende claims toegevoegd. In totaal claimt het computerbedrijf tien patentschendingen.
 
Vorige week heeft HP ook nog eens een klacht hierover ingediend bij de International Trade Commission, zo blijkt uit documenten die Gateway heeft ingediend bij beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission). Daarin maakt HP gewag van zeven schendingen van zijn patenten. Het bedrijf stelt in totaal ruim zesduizend patenten op pc-technologie te hebben. Zowel Gateway als het door die pc-maker overgenomen eMachines heeft daar in licentie eerder al gebruik van gemaakt.
 
Gateway, dat alleen nog op de Amerikaanse markt opereert, dient nu op zijn beurt een aanklacht in. Het bedrijf beschuldigt HP van het schenden van vijf patenten die betrekking hebben op hardware voor multimedia-functies, zoals de routering van audio- en videosignalen.
 
De patenten waar HP zich op beroept, zijn volgens Gateway ongeldig. Het verzoekt de rechtbank dan ook HP's zaak af te wijzen. Daarnaast stelt Gateway dat het geen inbreuk heeft gemaakt op enige patenten van HP.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/283329). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×