Managed hosting door True

Capgemini koopt Getronics-divisie BAS

 

Capgemini koopt het bedrijfsonderdeel Business Application Services (BAS) van KPN voor 255 miljoen euro. De divisie stond al enige tijd in de etalage.

KPN verkoopt het Getronics-onderdeel Business Application Services (BAS) aan Capgemini.  De ict-dienstverleners tekenden daartoe een intentieverklaring. De acquisitie kost 255 miljoen euro, dat Capgemini uit eigen middelen betaalt. De deal betreft het BAS-domein Application Professional Services and Consulting (APS&C), maar niet Business Solutions. Het is de bedoeling dat de transactie tegen het eind van 2008 is afgerond. Dit is afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Commissie.

Bestuursvoorzitter Paul Hermelin van Capgemini: "De sterke synergie tussen BAS en Capgemini biedt nieuwe perspectieven op markten waarbinnen wij al geruime tijd opereren." Hij zegt dat dat de markten zijn die voor zijn bedrijf het meeste winst opleveren. Volgens algemeen directeur Erik van der Meijden van Getronics verschaft de keuze voor Capgemini stabiliteit voor klanten en BAS-medewerkers.

In de etalage

De divisie BAS staat al langere tijd in de etalage. KPN, die in november 2007 automatiseerder Getronics overnam, maakte begin februari van dit jaar bekend dat het bedrijf het onderdeel wilde afstoten. Capgemini gaf al eerder aan geïnteresseerd te zijn. Daarnaast zouden ook dienstverleners Ordina, Atos Origin, enkele Indiase partijen en de Friese miljonair Rinse Strikwerda interesse in het onderdeel hebben getoond.

BAS

BAS had in 2007 een omzet van ongeveer driehonderd miljoen euro en 2200 medewerkers die op meer dan zeshonderd projecten werken. De specialist op het gebied van application services was een belangrijke speler in de Nederlandse ict- dienstverlening aan de publieke sector. Veertig procent van de omzet van BAS wordt gerealiseerd in deze sector, variërend van rijksoverheden tot organisaties in de sociale zekerheidsmarkt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2654044). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 
Vacatures bij KPN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.