Managed hosting door True

Alliantie Freemove tegen Vodafone gestart

De vier grootste West-Europese mobiele telecombedrijven hebben hun alliantie de naam 'Freemove' gegeven. De bedoeling is om via de samenwerking hun eigen marktaandeel te vergroten ten nadele van concurrent Vodafone.

Het Duitse T-Mobile , de Spaanse onderneming Telefonica Moviles, Telecom Italia Mobile en de Franse telecomgroep Orange zijn van plan om binnen zes à acht weken nieuwe toestellen en nieuwe tarieven te introduceren. De alliantie tussen de vier Europese mobiele telecombedrijven werd vorig jaar opgericht en is een duidelijke frontvorming tegen Vodafone, het (volgens de omzet) grootste mobiele telecombedrijf ter wereld.
 
Door samen te werken via hun Freemove-alliantie, willen de Vodafone-concurrenten grensoverschrijdende diensten bieden aan hun klanten, zodat ze in het buitenland dezelfde mobiele telefoondiensten krijgen als thuis. Dat maakten de vier telecombedrijven bekend op een persconferentie in Londen.
 
Motorola en Siemens worden de voorkeursleveranciers van de alliantie. De vier bedrijven kochten samen al zes miljoen mobiele telefoons van die twee leveranciers. De omvang van die bestelling leverde naar eigen zeggen een gemiddelde kostenbesparing op van 10 procent. Tegen eind 2005 willen de Freemove-partners een kwart van al hun toestelletjes aankopen via de alliantie.
 
De vier bedrijven van Freemove zijn samen goed voor 170 miljoen klanten in 21 Europese landen. In de toekomst willen ze eventueel hun actieterrein uitbreiden naar Noord- en Zuid-Amerika.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Vodafone

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.