Managed hosting door True

De Belastingdienst krijgt CIO

 

Belastingdienst

De Belastingdienst krijgt een chief information officer (cio). Ook komt er op het ministerie een apart team op het gebied van ict-regie en -architectuur. Verder krijgen alle afdelingen een ict-manager en krijgen alle managers een ict-bijscholingscursus.

Staatssecretaris Jan Kees De Jager neemt een aantal maatregelen om de ict bij de Belastingdienst te verbeteren. Zo krijgt de Belastingdienst per 15 september een chief information officer in het landelijke managementteam. Wim Sijstermans wordt deze cio. Hij was voorheen werkzaam in diverse ict-functies bij het Korps Landelijke Politie Diensten, Shell en de Schiphol Group.

Ook komt er op het ministerie een apart team voor de ict-regie en -architectuur. Dit moet voor een eenduidige ict-architectuur, het beter inrichten van test- en outputcontrolprocessen en verdere digitalisering van processen en producten. Dit team is per 1 juli opgericht. Het team functioneert onder de ambtelijke politieke top en ondersteunt de cio in zijn werkzaamheden.

Ict-bijscholingscursus

Daarnaast krijgen alle dienstonderdelen een aparte ict-manager. In een aantal regio's hebben deze benoemingen al plaatsgevonden. Ook krijgen alle managers een ict-bijscholingscursus.

De Jager gaf tijdens een interview met Computable vorig jaar al aan graag een afdeling ‘ict regie en architectuur' te willen opzetten. Dat deze direct onder politieke en ambtelijke leiding van het ministerie staat, komt voort uit De Jagers voorkeur om de regie in eigen handen te houden: "Ik overweeg niet om een externe regieorganisatie op te zetten. Ik vind het belangrijk dat een regiefunctie in de eigen organisatie is ingebed. De Belastingdienst heeft voldoende massa en kennis in huis om de regiefunctie zelf uit te oefenen." aldus De Jager toen.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2636591). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

He he, eindelijk ....*zucht

Er is een kapitein aan boord...

Vacatures bij Belastingdienst

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.