Managed hosting door True

Subsidieregeling innovatiesamenwerking van start

 

Minister Brinkhorst heeft het startsein gegeven voor de nieuwe subsidieregeling 'Innovatiesubsidie Samenwerkingsprojecten'. Het ministerie van Economische Zaken stelt hiervoor in 2004 zo'n honderd miljoen euro beschikbaar.

Tijdens de officiële openingsbijeenkomst gisteren nam de minister de eerste subsidieaanvraag in ontvangst van Mubio Products uit Maastricht, Pepscan Systems uit Lelystad en de afdeling Medische Microbiologie van het Academisch Ziekenhuis Maastricht. De bedrijven en kennisinstelling dienden een aanvraag voor een haalbaarheidsstudie in.
 
De nieuwe subsidieregeling stimuleert samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Volgens EZ lopen ondernemers regelmatig rond met ideeën over een nieuwe producten en diensten of een vernieuwing in hun productieproces. Technologische samenwerking kan daarbij helpen. Ondernemers kunnen met deze plannen terecht voor ondersteuning bij de nieuwe regeling Innovatiesubsidie Samenwerkingsprojecten. Zowel nationaal als internationaal kunnen bedrijven onderling of met kennisinstellingen samenwerken. Internationale samenwerking geldt voor de 33 Eureka-lidstaten, maar ook voor de opkomende markten Brazilië, China, India, Indonesië, Maleisië, Thailand, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.
 
Een onafhankelijke commissie beoordeelt ingediende onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten aan de hand van vier criteria: technologische innovatie, samenwerking, economisch perspectief en duurzaamheid. Het subsidiepercentage is 50 procent voor onderzoekskosten en 25 procent voor ontwikkelingskosten. Er zijn dit jaar verschillende tenderperiodes waarop ondernemers hun aanvragen kunnen indienen. Meer informatie is beschikbaar ophttp://www.senter.nl/samenwerking.
 
Het ministerie waarschuwt dat het nooit zeker is of een innovatieproject voldoende potentie heeft. Mkb-ondernemers kunnen daarom voordat ze daadwerkelijk beginnen met onderzoek of ontwikkeling eerst de haalbaarheid ervan vaststellen. Een haalbaarheidstudie mag maximaal één jaar in beslag nemen, en is alleen mogelijk voor mkb-bedrijven die samen met een partner onderzoek doen. Het subsidiepercentage bedraagt 50 procent van de projectkosten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258541). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×