Managed hosting door True

Toshiba rondt reorganisatie Benelux af

 

De in september aangekondigde reorganisatie van Toshiba Computer Systems is nu ook in de Benelux afgerond. Om opnieuw concurrerend en winstgevend te kunnen zijn, heeft Toshiba tal van maatregelen genomen.

De Japanse it-producent gaat extra aandacht geven aan marktsegmenten als retail en het midden- en kleinbedrijf, wordt het aantal platforms teruggebracht, wordt meer standaardisatie doorgevoerd, is de fabricage reeds voor een deel naar goedkopere productieomgevingen overgebracht en zijn sales- en marketingorganisaties aangepast. Daarnaast zullen de technologische innovaties die binnen de R&D afdeling van Toshiba worden ontwikkeld eerst in de eigen producten worden toegepast.
 
De reorganisatie heeft in Nederland helaas geleid tot het verlies van vijftien arbeidsplaatsen. Voor de gehele Benelux zijn 25 banen gesneuveld. Voor de betrokken werknemers is een sociaal plan opgesteld, dat door de ondernemingsraad is goedgekeurd.
 
Toshiba is vooral bekend als leveranciers van portable computers voor de zakelijke en consumentenmarkt. Het stond bekend als de nummer één notebookleverancier. Notebooks zijn echter steeds meer een commodity product geworden waarbij vooral de prijs een steeds belangrijkere rol speelt, terwijl Toshiba kwaliteit, innovatie en een goede prijs/prestatie-verhouding voorop stelde. Met de koerswijziging verwacht Toshiba echter binnen de focusmarkten opnieuw marktleider te worden met voor deze segmenten relevante mobiele technologieën waaronder mobiele draadloze Voip, wireless home media en andere toekomstige innovaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258361). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×