Managed hosting door True

EDS Nederland ontslaat 130 medewerkers

Bij EDS Nederland zijn 130 medewerkers ontslagen, een uitvloeisel van een begin september aangekondigde herstructurering. Het aantal ligt wel een stuk lager dan was verwacht.

Directeur Coks Stoffer meldde eind vorig jaar dat de ontslagronde niet op zo'n driehonderd medewerkers, maar op 'slechts' honderddertig betrekking zou hebben. Door het binnenhalen van nieuwe opdrachten hoefde EDS minder diep te snijden in het personeelsbestand. De ontslagen medewerkers, die gisteren de onheilstijding hebben vernomen, zitten voornamelijk bij de applicatieve en de financiële afdelingen. De infrastructurele tak blijft buiten schot.
 
De sanering hoort bij een wereldwijde operatie die de kosten omlaag moet brengen. De nadruk ligt daarbij op het bundelen van kennis in expertisecentra, waardoor EDS zijn dienstenaanbod op een gestandaardiseerde manier organiseert. Daarnaast richt de Amerikaanse automatiseerder eenshared service center in voor de financiën, waardoor er bij lokale vestigingen minder boekhouders nodig zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.