Managed hosting door True

Ondersteuning SAP R/3 voor enkele jaren zeker

Op de Cebit had SAP een hele reeks aankondigingen klaar. Het belangrijkste nieuws voor de huidige R/3-gebruikers is echter dat de ondersteuning voor dit erp-pakket voor enkele jaren extra verzekerd is.

Op de beurs stelde SAP de nieuwe versies voor van hun integratieplatform Netweaver en van Mysap ERP, de opvolger van R/3. Netweaver 2004 krijgt onder meer nieuwe functies in de Business Intelligence module, in de Enterprise Portal en in de Web Application Server, en kan nu ook rfid-invoer verwerken.
 
De Netweaver-technologie vindt bovendien ook zijn plaats in andere SAP-software. Zo krijgt de crm-software real-time analysemogelijkheden die uit de Netweaver-technologie werden gepuurd. Mysap ERP verschilt vooral van zijn voorgangers door de grotere focus op de samenwerking met de buitenwereld en op de bedrijfsprocessen.
 
Het belangrijkste nieuws rond SAP's erp-software zat verborgen ergens achterin de presentatie en werd niet eens expliciet besproken: de ondersteuning voor SAP R/3 4.6b, een platform waar nog vele SAP-klanten op werken, wordt verlengd met twee jaar tot eind 2006, mits betaling van een extra bijdrage van 4 procent.
 
De gewone onderhoudsperiode liep eigenlijk al eind vorig jaar af, maar werd verlengd tot eind dit jaar. Tot dan bedraagt de extra bijdrage 2 procent. Voor versie 4.6c loopt de gewone onderhoudsperiode af eind 2006 en de verlengde periode eind 2009. Voor alle erp-versies kan natuurlijk nadien nog een 'onderhoudscontract op maat' worden afgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.