Managed hosting door True

EDS verkoopt onderdeel aan investeerders

Drie investeringsmaatschappijen hebben voor ruim twee miljard dollar een divisie overgenomen van de Amerikaanse software-ontwikkelaar en it-dienstverlener EDS.

Dat meldt persbureau ANP. Het gaat om UGS PLM Solutions, dat software-applicaties en diensten op automatiseringsterrein levert aan ondernemingen als General Motors en Boeing. Het Texaanse bedrijf, begin jaren zestig opgericht door de latere Amerikaanse presidentskandidaat Ross Perot, wil zich vooral bezighouden met het beheren van computers en netwerken van andere ondernemingen.
 
EDS gaat het geld gebruiken om zijn schuldenlast van vijf miljard dollar te verminderen. Het concern wil eind dit jaar schuldenvrij zijn. De verkoopprijs van de divisie is ruim twee keer de jaaromzet van 897 miljoen dollar.
 
UGS PLM Solutions behaalde in 2003 een nettowinst van 104 miljoen dollar en telt wereldwijd een kleine 5000 medewerkers. Het heeft twee kantoren in de Benelux waar circa zestig medewerkers werken. Vanuit de vestiging in Den Bosch bedient het in Nederland ondernemingen als Daf Trucks en Océ.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.