Managed hosting door True

VS-senator Bowen wil regelgeving voor rfid

De Californische senator Debra Bowen heeft een wetsvoorstel ingediend om consumenten meer bescherming te bieden bij de toepassing van rfid in producten, zo meldt Zdnet.

Rfid is een technologie waarbij producten worden voorzien van een chip, het doel is om hiermee de logistiek te verbeteren. Rfid wordt echter ook toegepast om meer over het koopgedrag van consumenten te weten te komen. Andere toepassingen zijn het tegengaan van winkeldiefstal of het voorkomen van fraude (met bankbiljetten of medicijnen).
 
Consumentengroeperingen zijn kritisch over wat er met de chips gebeurt zodra de producten de winkel verlaten. Veel winkels die experimenteren met rfid zeggen dat ze de chip bij de kassa onklaar maken, maar nergens is bepaald dat dit ook wettelijk moet. Senator Bowen wil nu dat bedrijven wettelijk verplicht worden om de chips te verwijderen of onklaar te maken, voordat het product de winkel verlaat.
 
Verder wil ze dat bedrijven en overheden die rfid gebruiken dit melden aan consumenten. Daarnaast dienen bedrijven en overheden vooraf goedkeuring te hebben van een consument voor ze met het verzamelen van rfid-data mogen beginnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.